43025, Волинська область, м. Луцьк, вул. Прогресу,7
 
 
Департамент фінансів
Волинської обласної державної адміністрації
 
 
[ Вітаємо Вас на нашому оновленому веб-сайті. Всі зауваження, побажання та пропозиції по роботі веб-сайту надсилайте на електронну адресу post@gfin.voladm.gov.ua ]
 
 
Курси валют

Курс доллара     Погода в Луцке
Голосування
Чи задоволені Ви рівнем своїх доходів?
На виконання доручення Кабінету Міністрів України щодо здійснення контролю за дотриманням бюджетного законодавства департаментом підготовлені пропозиції щодо удосконалення бюджетного законодавства

На виконання доручення Кабінету Міністрів України щодо здійснення контролю за дотриманням бюджетного законодавства департаментом підготовлено інформацію Кабінету Міністрів України щодо стану організації перевірок рішень про місцеві бюджети та пропозиції щодо удосконалення бюджетного законодавства.

Враховуючи значне зростання кількості громад (в області з 2018 року функціонує уже 40 ОТГ, що у два рази більше ніж районів та міст обласного значення), підготовлено пропозиції щодо внесення змін до бюджетного законодавства щодо надання повноважень з контролю за правильністю складання відповідних місцевих бюджетів, аналізу їх виконання  фінансовим управлінням райдержадміністрацій. З цією ж метою доцільним є внесення змін до Бюджетного Кодексу України щодо віднесення бюджетів об'єднаних територіальних громад їх до зведених бюджетів відповідних районів.

В області до початку 2018 року було затверджено 295 з 299 місцевих бюджетів, що є свідченням у цілому належного рівня організаційної  роботи в області щодо складання та прийняття місцевих бюджетів.

Разом з тим, з метою унормування порядку затвердження місцевих бюджетів підготовлено пропозиції до Бюджетного кодексу України у частині затвердження бюджетного календаря щодо місцевих бюджетів та встановлення відповідальності посадових осіб місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування за його порушення.

З метою пришвидшення створення в новостворених громадах системи управління переданими повноваженнями департаментом запропоновано унести  зміни до Бюджетного кодексу України щодо обов'язкової передачі з 1 липня 2018 року утримання закладів бюджетної сфери, розташованих на території об'єднаних територіальних громад, відповідним сільським, селищним, міським бюджетам з урахуванням розмежування видатків між бюджетами, визначеного Бюджетним кодексом України.

Вирішення питання передачі на фінансування з бюджетів об'єднаних територіальних громад закладів, розташованих на відповідних територіях, дозволить розпочати повноцінну роботу з упорядкування структури та штатної чисельності місцевих державних адміністрацій відповідних районів.

При перевірці місцевих бюджетів на 2018 рік облдержадміністрацією встановлено, що у Володимир-Волинському та Нововолинському міських бюджетах з порушенням вимог законодавства головним розпорядником коштів бюджету визначено лікувальні заклади. Для недопущення таких порушень законодавства доцільним є доповнення пункту 4 Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 23.08.2012 № 938, нормою щодо заборони прийняття органами Держказначейства мережі від установ, які визначені головними розпорядниками коштів з порушенням вимог статті 22 Бюджетного кодексу України.

 

 

 
 
   
 
 
Технічна підтримка Веб-студія ТРЕК Дія. Цифрова освіта Волинська обласна державна адміністрація Веб-портал органів виконавчої влади Інтернет-представництво Президента України